Reseteaza parola

0
Total: 0.00 
Vezi coșTrimite Comanda
Rezultatele cautarii
29/09/2020

Recomandări culinare în Halkidiki

Bun venit în Halkidiki! Dacă te visezi pe o plajă cu nisip mătăsos, ape cristaline de un turcoaz fermecător, savurând mâncare delicioasă, în locuri fascinante, alături de oameni distractivi, atunci ești la locul potrivit în momentul potrivit.

„Acesta este un loc în care toate simțurile tale vor prinde viață, indiferent dacă sunt pe nesfârșite întinderi de nisip, plaje cosmopolite sau în intimitatea numeroaselor peșteri și golfuri retrase. Parfumul coniferelor și briza sărată a mării se combină pentru a relaxa corpul și spiritul, lăsându-vă în seninătatea vestitelor răsărituri și apusuri de soare.” visit-halkidiki.gr 

Vibrația acestei peninsule cu trei brațe (Sithonia, Kassandra și Athos) este impregnată și de mitologia greacă uimitoare (de care cu toții suntem fascinați,așa-i?), într-atât încât se asociază forma ei cu legendarul Trident al lui Poseidon, zeul mării – de aceea Halkidiki mai este cunoscut și sub denumirea de „Tridentul lui Poseidon”.

Pe lângă faptul că această regiune grecească este perfectă pentru o vacanță cu soare, mare și bunăstare, poți avea parte de o viață de noapte activă sau de relaxare la spa, pe o plajă privată. Și de cine îmbietoare, în cele mai bune localuri din Halkidiki.

Pe testate și gustate, Katerina Preda, cea din spatele brandului My Journey in Greece, a făcut un top al celor mai prestigioase  restaurante din stațiunile  din Sithonia și din Kassandra,  din perspectiva ei, top care să vă ușureze sarcina de a alege unde să vă petreceți mesele. Veniți pregătiți pentru o experiență culinară plină de arome și savoare, care să vă facă să vă îndrăgostiți de bucătăria mediteraneană… considerată una dintre cele mai sănătoase la nivel global, după cum știți 😀 

Având în vedere că gusturile sunt subiective și diverse, ordinea celor 8 locații din acest top este aleatorie.

 1. Unul dintre locurile pe care vrem să le menționăm este Arsanas din Nikiti, un sat tradițional grecesc de pe brațul Sithonia. Acesta deține două Certificate de Excelență acordate de Tripadvisor, în 2016 și 2019.

Rapha-N-Charbel a scris pe Tripadvisor:

„La șase luni de la recenzia mea anterioară și uite-ne din nou în Arsanas, pentru a 8-a vizită, asistând la gătitul geniului Mihalis. Pentru cei care nu au citit recenzia mea anterioară, iată ce TREBUIE să faci: când ajungi la Arsanas, vorbește cu șeful-bucătar, Mihalis, și roagă-l să-ți pregătească ceva din afara meniului și crede-mă că nu vei regreta!

Este a 8-a oară când facem asta și am fost fermecați de abilitățile lui Mihalis de a găti unele dintre cele mai bune feluri de mâncare pe care le-am gustat vreodată … El este echivalentul unui mare vrăjitor când vine vorba de mâncare! Mulțumesc Mihalis! Ai făcut ca atât călătoria, cât și aniversarea noastră, să fie cu adevărat memorable! Toate cele bune !  m

 1. Tot în Sithonia se află și următorul restaurant de pe listă – Fish tavern Panos, mai exact pe plaja Paradisos. După numele său foarte sugestiv, Panos este specializat pe preparate din pește, dar găsiți și diverse mâncăruri vegetariene, inclusiv vegane. Tripadvisor i-a acordat Certificatul de Excelență 3 ani consecutivi, din 2017 până în 2019.

Patrick din UK a scris despre acesta: „Am petrecut două săptămâni călătorind la întâmplare în Grecia de Nord, inclusiv pe câteva insule și am dat de acest restaurant situat într-un golful idilic cu vedere la mare – perfect! Personalul, amenajările exterioare și măsuțele valorifică locația, la fel ca mâncarea fabuloasă, care este dominată în mod natural de pește. Vinurile foarte bune au completat mâncarea gustoasă și proaspătă și întreaga experiență a fost făcută memorabilă de personalul de primă clasă. De asemenea, ni s-au oferit deserturi gratuite și fructe proaspete pentru a termina. Locația, mâncarea, vinurile, serviciul, ambianța și valoarea au fost perfecte. La toți ne-a plăcut atât de mult încât am revenit a doua zi și, din nou, ne-am simțit foarte bine.”

 1. Un alt restaurant cu specific pescăresc este Ta Kymata Seafood Restaurant, localizat tot pe brațul Sithonia, mai exact în Neos Marmaras, având o minunată vedere către Golful Toronean. Deține 4 Certificate de Excelență, din 2016 până în 2019.

  Bogdan din România vi-l recomandă și el: „Recomand cu siguranță acest loc! O considerăm cea mai bună tavernă din Neos Marmaras și revenim aici în fiecare an. Serviciul este rapid, personalul este uimitor (vă salut pe toți), mâncarea este ceva ieșit din comun, iar prețurile sunt mici până la medii. Seara este destul de ocupat, dar merită așteptarea. Este mai puțin aglomerat la prânz sau după-amiaza. I-aș acorda mai mult de 5 stele dacă aș putea. Așteptăm cu nerăbdare anul viitor să revin!”
 2. Restaurantul Paris este un alt restaurant unde poți savura preparate tradiționale grecești alături de o priveliște fermecătoare a Golfului Agiou Orous. Se află tot pe brațul Sithonia, în Vourvourou, zonă ce combină frumusețea naturală a munților cu a apelor cristaline de un turcoaz fascinant. Deține 4 Certificate de Excelență Tripadvisor, 2016-2019.

  Nelly a lăsat acest review pe Tripadvisor: „Acesta este restaurantul numărul unu la care să mergi în Vourvourou și probabil unul din TOP 3 restaurante de pe Sithonia. Mâncarea este excepțională, serviciul este excelent, iar priveliștea de pe puntea restaurantului este impresionantă. Grigoris  știe să-și încânte oaspeții. Dacă vrei muzică live și dans, trebuie să vii aici într-o zi de vineri. Faceți-vă mereu rezervare deoarece restaurantul este pe deplin rezervat și oamenii stau la coadă ore întregi ca să prindă loc.”
 3. Ne mutăm pe brațul Kassandra, în Nea Potidea, unde Marina Seafood vă poate oferi delicatese la prețuri rezonabile, în timp ce admirați priveliștea impresionantă a Golfului Thermaic. Și acest local deține 4 Certificate de Excelență Tripadvisor, 2016-2019.

  Maria din Grecia a scris despre acesta: „Acesta este probabil unul dintre cele mai bune restaurante cu fructe de mare și pește din Grecia. Mâncăruri sunt bine preparate la grătar. Pește proaspăt. Legume proaspete. Salate foarte bune. Tarta și carpacciosul sunt deosebite. Porțiile sunt corecte. Încercați orice și de toate! Nu veți fi dezamăgiți de niciun fel de mâncare. Lista de vinuri este foarte bună, iar servirea desăvârșește cu adevărat acest restaurant!”
 1. Tomata Restaurant este un local minunat din Sani Marina (brațul Kassandra) pe care vi-l recomandăm datorită meniului care este o fiesta de culori, arome și savori, cu un plus de inovație. Tripadvisor i-a acordat Certificatul de Excelență 4 ani consecutivi, din 2016 până în 2019.

Devon din UK: „Am mâncat la aproape toate restaurantele de la Sani de-a lungul a câțiva ani. Ele evoluează și se îmbunătățesc cu timpul, oferind noi experiențe în fiecare an. Sunt aproape întotdeauna foarte bune și deseori excepționale. Serviciul, mâncarea și ambianța de la Tomata fac totuși să iasă în evidență pentru noi ca fiind cei mai buni. Este probabil restaurantul nostru preferat. Ciupercile și risotto nu trebuie ratate. Mulțumiri lui Christos și echipei sale pentru că buna lor primire de fiecare dată și pentru că ne-au făcut să ne simțim atât de speciali.”

 1. Massalia este o tavernă tradițională ce a luat naștere datorită dragostei pentru mâncarea bună și bucătăria greacă. Amplasat în piața satului din Nea Fokaia, acest local oferă clienților posibilitatea de a lua masa sub copacii din curte. Și acest local deține 4 Certificate de Excelență Tripadvisor, 2016-2019.

  Din experiența Mariei: „Am vizitat restaurantul la recomandarea localnicilor și a fost una dintre cele mai bune experiențe din Grecia. În primul rând, serviciul a fost uimitor. Ascultând povești istorice despre Nea Fokia în timp ce ne așteptam mâncarea, am învățat o frază Ola kala, care înseamnă „foarte bine”. Mâncarea a fost uimitoare și de casă. Au și o grădină în curte, unde puteți vedea ingredientele, cum ar fi roșiile, ardeii și lămâile. Din partea casei am savurat halva cu sirop de portocale de casă cu bucăți de portocale în interior. Mulțumesc Massila, sper să vă vizităm din nou!”

8. Ta Kymata din Neos Marmaras este un restaurant cu o priveliște splendidă pe malul mării, poziționat într-un sat turistic, tipic grecesc – recomandarea noastră este să luați cina acolo deoarece apusul pe malul mării are un farmec aparte ce merge de minune cu o cină savuroasă. Proprietara restaurantului, Toula, are și ea o carismă aparte, reușind să-și încânte clienții prin umorul ei și prin întâmplările fascinante din viața ei – de aceea, acest restaurant este preferat atât printre turiști, cât și printre localnici, pe lângă mâncarea cu specific pescăresc.

Sperăm că recomandările noastre vă vor fi de folos și că veți avea parte de experiențe culinare satisfăcătoare pe timpul șederii voastre în Halkidiki.

TEXT: Dumitrașcu Alice

Categorie: Gastronomie
Distribuie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.