Reseteaza parola

0
Total: 0.00 
Vezi coșTrimite Comanda
Rezultatele cautarii
29/09/2020

Cele mai importante 5 motive pentru care vrei neapărat sa mergi într-un concediu în Halkidiki

Halkidiki este una dintre destinațiile cele mai populare din Grecia, iar în acest articol vrem să clarificăm câteva dintre ele.


1. Soare, mare, munte

Soare, mare, munte, mâncare sănătoasă, cultură de mii de ani, câmpuri de măslini, păduri nesfârșite de pin, sate tradiționale. Aceasta este magia regiunii Halkidiki: Nu are vechime, nu are o formă standard, nu are granițe. 

Halkidiki este o zonă superbă de 550 km de litoral, cu 94 steaguri albastre primite pentru plaje și cu 12 regiuni protejate de convenția NATURA. Are 62 de insule, iar unele dintre cele mai frumoase plaje considerăm că sunt: Nea Heraklia și Nea Kallikratia (în partea de vest a regiunii); plajele Sani, Fourka, Possidi, Paliouri, Kallithea, Pefkohori, Polychrono, Hanioti și Kriopigi (pe brațul Kassandra); exoticele Kavourotripes, Karidi, Kalogria, Koviou, Paradiso, Nikiti, Sarti, Porto Carras, Spathies, Elia, Kalamitsi și Agios Ioannis (pe brațul Sithonia). 
Ce-i drept, toate plajele din Halkidiki au un farmec aparte care este greu de exprimat în cuvinte. Ele merită explorate și văzute cu proprii ochi și prin propriul filtru de sine. Vă lăsăm doar cu câteva fotografii care să vă facă poftă.

Photo: @katerinakatopis
Photo: @katerinakatopis
Photo: @elalexiou
Photo: www.visit-halkidiki.gr
Photo: @elen_koll

2. Mâncare bună și sănătoasă

Pentru mulți dintre noi, mâncarea este un aspect important al vieții. Preparatele gustoase, dar și sănătoase, ne fac viața mai savuroasă, atât pe interior, cât și pe exterior.

În Grecia, mâncarea este savuroasă și satisface poftele gurmanzilor de pretutindeni – Bucate robuste, pregătite din ingrediente proaspete şi hrănitoare, asezonate cu minunatul ulei de măsline, aromat şi sănătos, vin uşor şi rece, brânzeturi excepţionale şi deserturi spectaculoase.

Pentru câteva recomandări de restaurante, să sugerăm să încercați topul „Recomandări culinare în Halkidiki” de pe myjourneyingreece.com

3. Muntele Athos sau Sfântul Munte este o regiune aparte a Greciei, fiind o regiune autonomă, guvernată după reguli speciale, inspirate de credința ortodoxă. Această comunitate creștină există aici de peste 1.800 ani, iar în prezent, pe munte trăiesc peste 2000 de călugări în 20 de mănăstiri, dintre care unele datează din secolul al VIII-lea d.Hr.

Până înainte de pandemie, acest munte era deschis vizitatorilor, în special pelerinilor. Accesul pe munte era limitat strict bărbaților, iar aceștia aveau nevoie de o autorizație specială numită „Diamonitirion”.

Cei câțiva norocoși care au primit ocazia de a pune piciorul pe Muntele Athos au găsit aici o sărbătoare a artei medievale neprețuite, manuscrise și veșminte, care încă sunt folosite în cultul de zi cu zi.

Photo: www.pixabay.com

4. Diversitate, adevărate comori unice prin frumusețea lor

Pe lângă plaje și mare, Halkidiki oferă și iubitorilor de munte ceea ce-și doresc: varietate de sporturi și oportunități în aer liber: ciclism montan, drumeții în jurul peninsulelor pe trasee împădurite și de-a lungul căilor de coastă, aventuri off-road către zone îndepărtate. Pădurile fermecătoare de pe Munții Holomontas din centrul Halkidiki constituie destinația perfectă de evadare pentru călătorii care doresc să exploreze natura. Dar, de asemenea, partea montană a zonei Kassandra, Sithonia și Muntele Athos, bogată în floră și faună, oferă vederi panoramice minunate către coastă, monumente istorice, sate tradiționale, capele mici și chiar câteva cascade pe coasta de est.


Pe lângă plimbări pe jos și ciclism, regiunea oferă o selecție nelimitată de sporturi nautice precum windsurfing, schi nautic, scuba diving, snorkelling, canoe-kayak ș.a.

Una dintre cele mai populare activități este navigarea cu barca de-a lungul coastei. Printre recomandările noastre se află croaziera în jurul Muntelui Athos și vizitarea insulelor Diaporos sau Drena.

Alte experiențe inedite pe care le puteți avea sunt vizitele și degustările la cramele din zonă, vizitarea muzeelor sau a fermelor agricole, unde puteți chiar participa la lecții de gătit – de exemplu, rețete vechi tradiționale de gem. Sau pur și simplu puteți să vă relaxați în centrele de wellness.

Ca și atracții turistice, menționăm:

– superba insulă Ammouliani, de doar 6 km pătrați; 

Photo: www.ammouliani.ro

– Insula Drenia, cunoscută ca și insula Măgarilor și este locul de refugiu pentru cei care își doresc o zi pe o insulă aproape pustie;

Photo: www.ammouliani.ro

– Peștera Petralona, o peșteră preistorică în care a fost găsit craniul celui mai vechi exemplar de Homo Sapiens de pe continentul european (având o vechime de 700.000 de ani) și în care puteți admira o mare varietate de fosile ale diferitelor specii de animale;

Photo: www.royalhalkidiki.gr

– regiunea Sani, o stațiune de lux a peninsulei Halkidiki;

Photo: www.visit-halkidiki.gr

– Muntele Cholomon care face parte din rețeaua NATURA 2000, cea mai mare rețea coordonată de arii protejate din lume, unde puteți admira priveliștea de la altitudinea de 1165m;

Photo: www.wikipedia.org

5. Paradisul din Halkidiki este aproape de România

Un alt beneficiu al acestui paradis este că se află aproape de România. Mai exact la nici 2h cu avionul și aproape 9h (755km) cu mașina, de la București. Momentan, având în vedere pandemia, intrarea în statul elen se face doar prin Vama Kulata şi aveți nevoie de un document pe care să-l completați cu 48h înainte de a intra în Grecia. Formularul îl găsiți accesând acest link: www.travel.gov.gr

Vrem să menționăm și că din 15 iulie pentru a intra în Grecia pe cale terestră este nevoie și de prezentarea unui test negativ COVID-19.

Stațiunile de pe bratul Kassandra sunt recomandate pentru tineri și pentru amatorii de distracții, iar pentru familii cu copii, plajele liniștite cu ape calme și puțin adânci de pe brațul Sithonia sunt ideale.

TEXT: Dumitrașcu Alice

Categorie: Halkidiki
Distribuie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.